RECUNOAȘTERE     ȘI   UTILITATE    

Liceul Teoretic „Mihai Eminescu”, în colaborare cu Institutul Francez din România, este, de mai mulţi ani, Centru de examen DELF scolaire pentru elevii din judeţul Cluj.

D.E.L.F. (Diplôme Elémentaire de Langue Française) este o diplomă de limbă franceză, eliberată de Ministerul Educaţiei Naţionale din Franţa/Centrul Internaţional de Studii Pedagogice (CIEP) din Sèvres, recunoscută în peste 160 de ţări din lume, cu valabilitate pe viaţă.

Diploma DELF scolaire se adresează exclusiv elevilor; examenul are acelaşi mod de desfăşurare ca acela pentru DELF/DALF, doar că subiectele sunt adaptate preocupărilor tinerilor de vârstă şcolară. 1200 de centre de examen sunt repartizate în 175 de ţări.

 

Delf-ul şcolar este organizat pe 4 nivele de competență

Nivel elementar

DELF A1 – atesta cunostintele si competentele de comunicare dobandite la nivel incepator, de “descoperire” a limbii franceze.

DELF A2 – valideaza competentele lingvistice la nivel de utilizator elementar, capacitatea de a comunica in situatii practice si relevante din viata de zi cu zi, de exemplu in calatorii, pe strada, la cumparaturi, la restaurant, etc.

 

Nivel intermediar

DELF B1 – atesta un nivel de cunostinte si competente care corespunde unui utilizator independent al limbii franceze.

DELF B2 – atesta cunostintele si abilitatile de comunicare în limba francaza la nivel ”independent spre avansat”, deci capacitatea de a interactiona cu succes în majoritatea situațiilor din viața cotidiană.

 

Diploma DELF de nivel A2 absolvă candidații de susținerea testului de verificare a cunoștințelor de limba franceză din cadrul probei de admitere în clasa a IX-a a liceelor bilingve, aceasta fiind echivalată cu nota 10. Deasemenea o diplomă DELF B2 permite echivalarea probei de competenţe lingvistice de  limba franceză - proba C a sesiunii de bacalaureat,  permițând și înscrierea la universităţi francofone sau  obţinerea unei burse de studii în străinătate.  Această  diplomă internaţională de limba franceză oferă posesorului său un atu în plus pe piaţa muncii.

 

 

 

 Pentru a vă înscrie, aveți nevoie de următoarele documente:

In perioada de inscriere se transmit prin mail pe adresa secretariat.cluj@institutfrancais.ro  următoarele documente în format PDF:

 

-        fisa de inscriere completată disponibila în perioada de inscriere Examene și certificări – Institutul Francez de la Cluj Napoca (institutfrancais.ro)

-        o copie dupa CI sau certificat de naștere, 

-        copie carnet de elev

-        dovada plății.

 

Coordonatele bancare sunt:

Institutul  Francez din Cluj-Napoca

Cod fiscal: 10195945

IBAN: RO39BRDE130SV07732061300, Banca BRD Cluj

 

Contact DELF ȘCOLAR

Liceul Teoretic “Mihai Eminescu”

Bd. 21 Decembrie Nr. 94-96  Cluj-Napoca

T: 0364730452

 

INSTITUTUL FRANCEZ DIN CLUJ-NAPOCA

Strada Brătianu Nr. 22, 400079 Cluj-Napoca

Gabriela IOO
T : (+40) 0264 598 551
P : (+40) 0748 117 937